tag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post4640943341019875125..comments2024-01-13T09:27:29.783+01:00Comments on kuchnia pełna smaków: Zupa jabłkowa z orzechami włoskimi oraz przepis na crème fraîcheewelajna Korniowskahttp://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-68274804511881720902015-04-20T12:18:47.055+02:002015-04-20T12:18:47.055+02:00Dziękuję Słomko, to ewidentny znak, że mnie lubisz...Dziękuję Słomko, to ewidentny znak, że mnie lubisz :)<br />Jak zrobisz zupę, posmakuje Ci jak łosoś :)<br />Serdeczności!ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-24032089523485584602015-04-20T12:11:06.529+02:002015-04-20T12:11:06.529+02:00Jolu, ona dobra na jesień, zimę i wiosnę :)
Serdec...Jolu, ona dobra na jesień, zimę i wiosnę :)<br />Serdeczności, Pozytywna Pani!ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-42729730071815253942015-04-20T12:10:01.041+02:002015-04-20T12:10:01.041+02:00:) Jest pyszna, jest:) Dziękuję!:) Jest pyszna, jest:) Dziękuję!ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-50922444526804388402015-04-20T12:09:41.840+02:002015-04-20T12:09:41.840+02:00Anno, wydaje mi się, że póki pozostaniemy ciekawi ...Anno, wydaje mi się, że póki pozostaniemy ciekawi świata i jego najmniejszych przejawów, póty sami pozostaniemy ciekawi. Oczekiwanie na wiosnę i zauważanie wszystkich jej pięknych najmniejszości to, zdaje się towar deficytowy, cieszmy się, że go "produkujemy" ;)<br /><br />Przepraszam, że tak późno odpowiadam... Jabłka to złote renety, a ziemniaki bryza.<br />Uściski serdeczne Ci posyłam!ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-9129404339833449832015-04-20T12:03:06.649+02:002015-04-20T12:03:06.649+02:00Ido, tego Ci życzę! Świeżości i radości na zawsze!...Ido, tego Ci życzę! Świeżości i radości na zawsze!ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-43219144040045898292015-04-20T11:56:18.446+02:002015-04-20T11:56:18.446+02:00Aniu, po próbach powiem, że ta z 30% śmietany była...Aniu, po próbach powiem, że ta z 30% śmietany była najlepsza :)ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-31517621990311729912015-04-20T11:55:28.288+02:002015-04-20T11:55:28.288+02:00Daj znać, jak posmakuje :)Daj znać, jak posmakuje :)ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-26018503255826677312015-04-20T11:50:48.813+02:002015-04-20T11:50:48.813+02:00Cieszę się :)Cieszę się :)ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-13607374882114977992015-04-20T11:50:31.450+02:002015-04-20T11:50:31.450+02:00Mam nadzieję, że spróbujesz :)Mam nadzieję, że spróbujesz :)ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-46510115244181350592015-04-20T11:49:26.749+02:002015-04-20T11:49:26.749+02:00To jak ja, więc na pewno Ci posmakuje :)To jak ja, więc na pewno Ci posmakuje :)ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-48408594746233481342015-04-20T11:49:00.577+02:002015-04-20T11:49:00.577+02:00:) :) :). Rozumiem, ze wypróbowane, psze Pani...?:) :) :). Rozumiem, ze wypróbowane, psze Pani...?ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-370948023650142232015-04-20T11:48:30.100+02:002015-04-20T11:48:30.100+02:00Reniu, zrobiłaś? Reniu, zrobiłaś? ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-32259217338438404192015-04-20T11:40:53.003+02:002015-04-20T11:40:53.003+02:00Też o tym pomyślałam, bo powtarzalność i różnorodn...Też o tym pomyślałam, bo powtarzalność i różnorodność oraz oczekiwanie na oczywiste zmiany ma swój urok :)<br />Zupa łatwa i pyszna :), uściski, Ziemolko!ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-25737889267983865892015-04-18T10:01:24.263+02:002015-04-18T10:01:24.263+02:00Hej Kochana!
Pozwoliłam sobie nominować Cię do pe...Hej Kochana!<br /><br />Pozwoliłam sobie nominować Cię do pewnej zabawy, o której szczegółach możesz przeczytać tutaj:<br />http://plecakpelensmakow.blogspot.com/2015/04/liebster-blog-award-czyli-kilka-sow-o.html<br />Mam nadzieję, że się nie gniewasz :)<br /><br />P.S. Zupa jabłkowa? Również nigdy takiej nie próbowałam, ale przepis mnie zaintrygował. Muszę zrobić koniecznie! (Twój łosoś w śmietanie nadal nam stale towarzyszy :P)<br /><br />Pozdrawiam :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13342604268245769401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-45815675224535137622015-04-16T13:02:01.737+02:002015-04-16T13:02:01.737+02:00Hajduczku, robilam już i z 18 i z 30, wiec Twoja b...Hajduczku, robilam już i z 18 i z 30, wiec Twoja będzie po prostu bardziej tłusta :). Nie wiem jak z kefirem i jogurtem, ale może to są inne bakterie...?ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-2965515382711862932015-04-16T03:33:36.889+02:002015-04-16T03:33:36.889+02:00Kupiłam baaardzo tłustą śmietankę, 36%, bo myślała...Kupiłam baaardzo tłustą śmietankę, 36%, bo myślałam, że Crème fraîche to tłusta rzecz. I co teraz? Nada się? Czy może lepiej przeznaczyć ją do czegoś bardziej odpowiedniego, a do przepisu zakupić 18-kę? I jeszcze jedno - czy do zaszczepienia konieczna jest maślanka? Od dawna robię domowy kefir i jogurt, one też mają świetne żywe bakterie. Może by się nadały? Bo maślanka byłaby sklepowa... Ale jak trzeba, to kupię!hajduczekhttps://www.blogger.com/profile/13663202112408886539noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-21949833060544676792015-04-14T11:50:34.629+02:002015-04-14T11:50:34.629+02:00Wiosna jest piękna ..... po prostu piękna .... pod...Wiosna jest piękna ..... po prostu piękna .... podobnie jak Twoja zupa ... jeszcze w lekko jesiennych klimatach, ale jaka pyszna:) buziakow mocJolanta Szyndlarewiczhttp://www.smakmojegodomu.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-59248581521702382552015-04-13T09:34:44.221+02:002015-04-13T09:34:44.221+02:00Mniam, taka zupka brzmi pysznie :) Miłego wiosenne...Mniam, taka zupka brzmi pysznie :) Miłego wiosennego czasu!Kamilahttps://www.blogger.com/profile/06748703342069541282noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-8783431986100054012015-04-13T08:13:13.816+02:002015-04-13T08:13:13.816+02:00Masz racje, to zadziwiajace, jak bardzo cos rownie...Masz racje, to zadziwiajace, jak bardzo cos rownie przewidywalnie powtarzajacego sie moze zaskakiwac tak niezmiennie i intensywnie?<br /><br />Ja ciesze teraz oczy widokiem kwitnacych magnolii i wiem, ze moj zachwyt za rok bedzie taki sam - a moze nawet wiekszy? Kto wie...<br /><br />Takich cudow jednak wokol nas mamy wiecej... one wszystkie tak nas wzbogacaja.<br /><br />Zupa jablkowa brzmi pieknie - mam pytanie o raodzaj jablek, jakie uzylas i odmiane ziemniakow takze?<br /><br />No i ta creme fraiche - czary z mleka, Kochana!<br /><br />Buziaki, buziaki<br /><br />AnnaAddio pomidoryhttps://www.blogger.com/profile/16259310849096608216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-5777179415677501022015-04-12T17:55:35.987+02:002015-04-12T17:55:35.987+02:00Mam zawsze bardzo podobne odczucia, oby ten zachwy...Mam zawsze bardzo podobne odczucia, oby ten zachwyt i zdumienie nigdy nie znikł, bez niego zdecydowanie nie jest się już tą samą osobą.<br />Pozdrawiam wiosennie:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12947487790642352186noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-80934057961400049302015-04-12T15:28:29.949+02:002015-04-12T15:28:29.949+02:00Ten komentarz został usunięty przez autora.ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-77304490278751510172015-04-12T12:59:22.960+02:002015-04-12T12:59:22.960+02:00Zupa prezentuje się wspaniale i bardzo chętnie zja...Zupa prezentuje się wspaniale i bardzo chętnie zjadłabym cały talerz i myślę że dokładkę także :) Mam pytanie co do tej śmietany jakiej użyć do przygotowania creme fraiche ? 12, 18 ?ANIAhttps://www.blogger.com/profile/18329976166162769075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-66094543925634049322015-04-11T20:22:57.027+02:002015-04-11T20:22:57.027+02:00Ale zupa nie jadłam nigdy ale na wygląd warta spró...Ale zupa nie jadłam nigdy ale na wygląd warta spróbowania:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02323280947379844449noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-52861745002002507082015-04-11T12:57:07.608+02:002015-04-11T12:57:07.608+02:00Oba przepisy świetne i warte zapisania. Dziękuję :...Oba przepisy świetne i warte zapisania. Dziękuję :)Ankhahttps://www.blogger.com/profile/17798080814664828047noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1105851043703127769.post-31012244178394495202015-04-11T11:02:44.806+02:002015-04-11T11:02:44.806+02:00Zupa bardzo mnie zaciekawiła:)a przepis na creme f...Zupa bardzo mnie zaciekawiła:)a przepis na creme fraiche się przyda,fajnie,że masz już na to sposób:)Aguś kulinarniehttps://www.blogger.com/profile/11942445545947689133noreply@blogger.com