kuchnia pełna smaków

i aromatów życia

czwartek, 13 maja 2021

Kruche maślane kwadraty z rabarbarem i budyniem waniliowym

›
Jeszcze przedwczoraj mieliśmy tu, nad morzem, lato. Dosłownie z kurtki puchowej wskoczyliśmy w bikini. Taaak, dobrze się domyślasz, jak na t...
sobota, 20 marca 2021

Babka cytrynowa z makiem od Yotama Ottolenghiego

›
Pisząc ten blog, z dużymi, przerwami w ostatnim czasie, zawsze miałam jakąś historię do opowiedzenia. Coś małego, albo wielkiego, jakieś daw...
1 komentarz:
środa, 20 stycznia 2021

Bułeczki jabłkowo - cynamonowe z sosem kajmakowym

›
  Zima zalała całą Polskę. No... prawie całą, bo u nas, nad morzem, tylko poprószyła. Wciąż czekamy na góry lodowe na plaży, które ostatni r...
2 komentarze:
sobota, 9 stycznia 2021

Jerozolimskie bajgle z sezamem - Ka'ak Al Quds

›
Sobotni poranek wstał zapłakany i smutny. Oczekiwaliśmy na obiecywany śnieg, a tu ciągle nic... Od 2011 roku tak czekamy.  I żadnej puchatej...
środa, 16 grudnia 2020

Lebkuchen czyli najlepsze świąteczne ciasteczka

›
Odwróciłam się z pleców na bok i szczelniej przykryłam kołdrą. Było jeszcze ciemno, a już było słychać te tuptania moich małych kochanych nó...
3 komentarze:
sobota, 28 listopada 2020

Cardamom buns czyli jesienne bułeczki kardamonowe

›
Jeśli o mnie chodzi, to mogłaby je robić codziennie. Kocham ten rodzaj kreacji w kuchni. Zapach jesiennych przypraw, ciepło piekarnika i ten...
1 komentarz:
środa, 13 maja 2020

Chleb pszenny z Tartine Bakery - chleb z najlepszych czasów...

›
Podczas czasu panowania covid-19 pieczenie chleba stało się nową modą. W wielu miastach brakowało i nadal brakuje mąki, ponieważ ...
3 komentarze:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
ewelajna Korniowska
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.