Jeśli tylko lubisz fasolkę szparagową ten przepis jest dla Ciebie. Jeśli tylko lubisz ser pleśniowy możesz fasolkę przygotować tak, jak ja. Pracy przy niej tyle co nic. A smak… Będzie smakowało, jeśli tylko dwie powyższe zasady zostaną spełnione.
Ser roztapiający się pod urokiem gorącej fasolki - spróbujcie!
Fasolka szparagowa z rokpolem
Potrzebujesz: fasolkę, ser pleśniowy, wodę, garnek, prąd albo gaz.
1. Kup, zerwij, przyjmij (przecież ktoś Ci może podarować…:)) fasolkę – tyle, ile chcesz.
2. Obetnij końcówki.
3. Opłucz na durszlaku.
4. Włóż do garnka do gotowania na parze albo do wrzątku – na parze 15-20 minut, we wrzątku podobnie – możesz spróbować…- nie sól, słony smak jest w serze.
5. Wyjmij osusz, albo nie..
6. Posyp, pokrusz dowolny ser pleśniowy – u mnie rokpol.
Dla mnie pycha…! Polecam…!
Na początek się przywitam skoro już o Ciebie goszczę :)
OdpowiedzUsuńBardzo tu ciepło i przyjemnie i na pewno będę zaglądać częściej. Jeśli pozwolisz to dodam Twój blog do mojej listy ulubionych.
Też jestem wielką miłośniczką fasolki szparagowej. Z samym masłem, z sosem serowym, zapiekanej, gotowanej, pieczonej, duszonej.
pozdrawiam
agata
Agatko, ciesze się, że Ci się u mnie podoba, ja dopiero zaczynam, więc... mogą być jakieś gafy... Jeśli tylko chcesz, rozgość się - zapraszam:) chcesz miseczkę szparagowej...?
OdpowiedzUsuń